Close

Съзнателен живот – Щастие

ogledai.se

 

Наскоро от ogledai.se се свързаха с мен с молба да отговоря на няколко въпроса за нещата, които правя. Признавам, че въпросите ме накараха да се замисля за това, което наричаме съзнателен живот. Ето част от статията: 

 

"... Преди да те попитам как премина за теб фестивалът Здравей, бих искала да поговорим за внушителната ти биография. Кога тръгна по този път и какво го провокира?

– По образование аз съм авиационен инженер, но след като завърших университета започнах да работя като преподавател. Така се случи, че професията избра мен, а не аз нея и дори в началото доста се дърпах. С практиката обаче се оказа, че аз обичам да преподавам. Обичам да разкривам на хората възможностите и ограниченията на физическото тяло и психиката, работата в екип, управлението на стреса, последиците от умората, причините за допускането на грешки и прочие. Малко по-късно се акредитирах като

специалист по човешки фактор

към Европейската асоциация за авиационна психология (EAAP) и завърших магистратура по Когнитивна наука, дотук нищо необичайно. През 2010 година попаднах на Ти-Тап и въпреки, че тогава още не го знаех, по-късно той се оказа липсващото звено във веригата. До този момент не обръщах много внимание на движението, а то е съществена част от нашият живот. Тялото ни има нужда от постоянно движение, но с възрастта ние забравяме да го правим. Ти-Тап е метод на мускулна активация, който ми показа, че тялото е удивителна машина, която може да постигне чудеса, в това число и да се самовъзстанови, стига да я използваме правилно.

 

Редовното практикуване на Ти-Тап ми даде сили и енергия да гоня ежедневните си задачи. Покрай Ти-Тап открих и нещата, които са около нас, но на които не обръщаме внимание – това че ние самите сме изтъкани от енергия, силата на подсъзнанието, наличието на дълбоки и често погрешни схващания, които всеки от нас има, начинът, по който те ни влияят и прочие..." 

 

Ако ви стана любопитно, останалата част от статията може да намерите тук

 

 

За коментари или въпроси, присъединете се към нас във Фейсбук.  

 

Ако смятате тази статия за полезна, моля споделете я с приятели!