;
Close

Как до подобриш успеха си с ТЕС

тес деца

 

Около Коледа стават чудеса. И днешната история е такава.

 

Споделям този истински случай, защото много често отговарям на въпроси дали ТЕС помага при деца, но като че ли малко хора се осмеляват да опитат.

 

Преди няколко седмици при мен дойде една майка с 9-годишно момченце. От приказка на приказка с детето стигнахме до един от проблемите му в училище - не харесва физическото и особено хореографските уроци. Намира ги за трудни и не иска да участва в тях. С него направихме няколко пъти " target="_blank">това упражнение, което подобрява координацията и издръжливостта, и поговорихме за хореографията и това колко не я харесва. Използвахме няколко кратки рунда с ТЕС, за да разсеем този страх и отвращение от хореографията. Детето бързо стигна до състояние, в което вече не изпитваше особена емоция към предмета и не се страхуваше от предстоящия час.

 

Днес - няколко седмици по късно – майката се свърза с мен, за да ми сподели, че синът й има петица по хореография! Попитах я той дали е доволен и тя каза „Много! Като че ли се отприщи!“

 

Каква чудесна новина, нали?! Понякога всичко което ни е нужно е някой да ни преведе за ръка през опасното място;) Оттам нататък можем и сами.

 

Ако познавате някого – родител или дете, на когото тази информация ще бъде полезна, моля, изпратете му я.

 

Гергана Радович

Холистичен терапевт, преподавател по ТЕС и мастер Ти-Тап треньор