;
Close

Интервю с Гергана

Какво представлява холистичният подход?


Холистичният подход разглежда тялото като едно цяло от дух, емоция и физика, а не просто като сбор от отделни елементи. Това прави този подход е по-пълноценен от всеки друг, защото позволява възстановяване на баланса на физическото и психическото тяло, а не работа само върху едното за сметка на другото, както са повечето от останалите здравословни програми на пазара.

 

Лично ти защо избра холистичния подход?


Винаги съм смятала, че най-убедителните доводи идват чрез лично преживяване и така и стана. През последните десет години съзнателно и несъзнателно съм се стремяла към него. От личен опит разбрах колко е важно да обръщаме внимание на всички аспекти от живота си, ако искаме да постигнем реални и дълготрайни резултати.

 

Преди десетина години бях в особена ситуация – по същество без особени физически или емоционални проблеми, но се чувствах непрекъснато изморена, под напрежение и вечно изнервена, винаги заета, но без особена продуктивност, която да оправдае заетостта ми, крайно неудовлетворена от живота си, въпреки че имах постоянна работа, прекрасно семейство и приятели, в най-лошата физическа форма, в която съм била изобщо и без ясни перспективи за развитие пред себе си.

 

По това време работех в учебно заведение, в което обучавах пилоти и техници как да се справят по-добре със стреса, как да управляват ефективно времето си за сън и почивка и как да дават най-доброто от себе си всеки ден.

 

От една страна изглеждаше като да имам всичко, но от друга се чувствах ужасно. За сметка на това много добре знаех какво не искам, но не бях сигурна какво искам и най-вече как да го получа. Сега като погледна назад основният ми проблем беше пълната неудовлетвореност, която изпитвах от себе си във физически, а по-късно и в психически и емоционален план.

 

Аз съм деен човек и за определен период от време опитах различни неща – тренировки, различни курсове по интереси, сдобих се дори с куче, което да ме разхожда повече, спазвах популярни диети, приемах хранителни добавки, изчетох много литература за здравословния начин на живот и следвах различни съвети. Крайният резултат не беше задоволителен, да не кажа, че изобщо липсваше такъв. Ситуацията в лично и професионално отношение само се влошаваше.

 

Много ясно си спомням момента, в който нещата започнаха да се променят. Или моментът, в който ударих своеобразно дъно. Скоро след 30тия си рожден ден видях снимките от събитието и реших, че това вече е краят. Нещо трябва да се промени, защото не може на 30 да се чувствам и да изглеждам като на 60.

 

След като диетите не даваха никакъв резултат, разбрах, че само с добри намерения няма да стане и трябва да започна да се движа редовно. Така попаднах на първото блокче от пъзела – правилното движение, което е създадено точно за мен. Движение, което ме зареждаше с енергия, караше ме да скачам сутрин от леглото, защото нямах търпение да си направя упражненията за деня. Започнах да тренирам редовно, по 5-6 пъти седмично и се чувствах отлично.

 

Мина известно време и вече само движението не беше достатъчно. Исках повече. Открих, че като обърна внимание на това какво слагам в устата си, резултатите са още по-добри. Следваше един период, в който се образовах продължително по темата за храненето. Това беше второто блокче.

 

Същевременно работата ми беше свързана с водене на курсове по авиационна психология и физиология, включващи управление на стреса, комуникация, подобряване на съня, насочени основно към пилоти и авиационни техници. Задълбочих интересите и познанията си в областта на съня и умората. Обичах това, което правя, но не спирах да се питам по какъв начин то може да се свърже с другите ми две страсти – движение и хранене; чувствах, че нещо съществено липсва.

 

И в един момент това липсващо блокче се появи – открих енергийната психология и в частност техниките за емоционална свобода (ТЕС). Това ясно ми разкри, че ние като човешки същества не сме само физика, но имаме и емоции. Не че не го знаех, но не му бях обръщала особено внимание. Енергийната психология беше елементът, който завърши картината в главата ми. ТЕС ми позволи да се справя със страховете си, с неудовлетворението и липсата на дисциплина.

 

Прилагането на всеки един от тези елементи сам по себе си ми донесе промяна, но истинската промяна настъпи тогава, когато започнах да ги прилагам заедно. Тогава открих пълната сила на холистичния подход и исках да предам това на другите.

Сега се чувствам по-добре от всякога и имам време за всичко – за срещите с клиенти, за семейството и приятели си, за достатъчно сън, за хобито си, дори за себе си. Чувствам се балансирана и щастлива. И най-вече – фактът, че мога да помогна и на други да постигнат това състояние на духа и тялото, ме изпълва с огромна радост.

Като крайно практичен човек до известна степен бях скептично настроена, но споделях този метод с различни близки и не толкова близки хора. Тези, които избраха да го последват, постигнаха като мен промяна в личен и в последствие в професионален план. Започнаха да спят по-добре, влязоха в по-добра физическа форма, емоционалното им състояние се подобри, станаха по-спокойни и уверени в себе си, постигнаха и значими професионални успехи.

 

Така мисията в живота ми стана провокирането на здравословна промяна и установяването на баланс между физика, дух и емоции у хората, които са твърде заети, за да се погрижат за себе си. Знам, че с малки стъпки, но в правилната посока, може да се стигне много далеч, стига да има кой да те води и да ти подава ръка, когато закъсаш.

 

През годините на своята трансформация се сертифицирах като Мастер треньор по Ти-Тап, единственият такъв в извън Северна Америка и преподавател по ТЕС, сертифициран към Българската асоциация за развитие на енергийната психология (БАРЕП) и EFTMR Academy Великобритания. Член съм на Европейската асоциация по авиационна психология (ЕААР) и на Европейското дружество по медицина на съня (ESRS).

 

Какво те отличава от останалите?

Това, което ме отличава от другите е, че имам уникален холистичен подход на работа, който комбинира движение, хранене и управление на емоциите, като основният ми фокус е резултатите да настъпят бързо. Това, което още ме отличава, е моят 15-годишен опит като авиационен инструктор, по време на който помагах на пилоти и авиационни техници да спят по-добре и да управляват по-добре стреса и умората, неизбежно свързани с тяхната напрегната работа.

 

Аз съм единственият в Европа Мастер треньор по Ти-Тап – метод, който помага за бързо заздравяване и стягане на тялото.

 

В България съм една от много малкото хора, които се занимават професионално с проблемите на съня, чрез промяна на начина на живот, ежедневните навици и способите на енергийната психология.

 

Така моите клиенти могат да постигнат бързи, задълбочени и трайни резултати като подобряване на здравето и съня, хармонизиране на отношенията околните, а оттук и по-добра ефективност и увереност в професионалната сфера.

 

Кои са твоите клиенти?


Работя предимно с жени, които носят по няколко дини под една мишница – работят и се развиват в предпочитаната от тях сфера, в същото време се грижат за семейство и междувременно се опитват да намерят малко време за себе си, за да спортуват или просто да си починат. Моята роля е да им помогна да се научат как по-добре да балансират всичките си задължения, така че да постигат предсказуеми, задълбочени и трайни резултати като подобряване на здравето, хармонизиране на отношенията с близки хора и колеги, подобряване на качеството на съня, а оттук и по-добра ефективност и увереност в професионалната сфера. Работила съм с инженери, архитекти, филолози, компютърни и маркетинг специалисти, търговци, строителни предприемачи и други.

 

Моят случай е уникален. Дали можеш да ми помогнеш?


Всеки от нас преживява различни неща и се сблъсква с различни изпитания в живота си. Но въпреки това, те могат да се отнесат към следните основни направления: физически, емоционални и психически. Примери за това са:

 • Проблеми с комуникацията
 • Неразрешени вътрешни или външни конфликти
 • Емоционален и психически дисбаланс
 • Физически проблеми
 • Стрес
 • Проблеми със съня
 • Фобии или други страхове
 • Неспособност за поставяне на лични граници и други.

Моята работа е да помогна на клиентите си да видят ситуацията, в която се намират, по-ясно и да им дам работещи инструменти, с които да „поправят“ това, което не работи и да усвоят нови, работещи практики.

 

Има, разбира се и случаи, в които не мога да помогна, но тогава ще те изпратя при колега, който би бил по-подходящ за теб.

 

Какво се очаква от мен?


При нашата работа аз гарантирам 100% отдаденост, но в замяна искам сериозно отношение и самостоятелна работа. По време на нашите срещи ще ти поставям задачи за домашно, които ще ти помогнат да постигнеш още по-бърз напредък. Не се плаши, задачите са направени така, че лесно да се впишат в натовареното ти ежедневие. За тяхното изпълнение ще са необходими 10-30 минути дневно. Най-добрите резултати настъпват при хората, които следват насоките ми и си правят домашното редовно.

 

За кого не са подходящи твоите програми?


Аз внимателно селектирам хората, с които работя, като избирам само тези, които са активни, устремени и знаят ясно какво искат да постигнат. За мен е много важно да се „харесаме“ взаимно с моя клиент, защото тогава резултатите са най-добри. На останалите препоръчвам да работят с други мои колеги.

 

Резултатите от взаимната ни работа бързо водят до подобряване на качеството на живота на моите клиенти и те това важи за всяка сфера, включително и финансова. Но съм наясно, че това може да не е подходящо за хора, които страдат във финансов аспект. Била съм в подобна ситуация и знам какво е, но знам също, че ти си способна да промениш това. Ако твоят случай е такъв, окуражавам те да не се отказваш, а да се регистрираш за моите безплатни уебинари, обучения и практики – от тях можеш да научиш много. Имам седмичен бюлетин, в който споделям важна информация, свързана със здравето, съня и емоциите (регистрирай се във формата по-горе) . И последно, присъедини се към групата ми във Фейсбук, която ще ти помогне да започнеш.

А, ако си от хората, които постоянно намират оправдания и извинения защо не изпълняват задачите си и/или вечно търсят вината у другите, те моля най-учтиво да не ме търсиш. Причината за това е само една – най-вероятно няма да можем да работим добре заедно и резултатите едва ли ще са тези, които бихме искали.  

 

Колко бързо мога да очаквам резултати?


Резултатите ще зависят от ситуацията, в която се намираш, както и от проблемите, които те притискат. При някои клиенти има значими резултати още след първата ни среща, при други е необходимо повече време. Но и при едните, и при другите има осезаема разлика в сравнение с другите неща, които са прилагали досега.

 

Много искам да работя с теб, Гергана. Какви са възможностите за това?


Поздравления, че избра да се отърсиш от страха и да постигнеш баланс в най-важните за теб житейски сфери! Радвам се, че искаш да работим заедно. Според това с какви проблеми се сблъскваш и колко често искаш да се виждаме (на живо или онлайн), има три различни програми. Продължителността на всяка програма е 6 месеца.

 

Какво включват холистичните програми, които предлагаш?


Това са програми, насочени към подобряване на вашето общо състояние – във физически, емоционален и душевен аспект. Включват практически и доказани съвети, общи насоки и конкретни препоръки за управление на емоционалното състояние, подобряване на режима на живот, хранене, почивка и движение.

 

ХОЛИСТИЧНА ПРОГРАМА „ВДЪХНОВЯВАЩА ТРАНСФОРМАЦИЯ“

Програма за ускорени резултати или при наличие на сериозен здравословен или емоционален проблем.

 • Четири срещи по 60 минути месечно (веднъж седмично)
 • Работа върху различни проблеми: лични проблеми с близки или колеги, травматични преживявания като загуба на близък човек или тежък развод, предстоящи генерални промени в живота ви, стрес на работното място, важни бизнес срещи и събития, проблеми със съня, физическа болка, симптоми, свързани с хронични заболявания и много други
 • Пакет онлайн тренировки
 • Възможност за контакт по имейл или телефон за допълнителни насоки

Вижте повече за програмата „Вдъхновяваща трансформация“


ХОЛИСТИЧНА ПРОГРАМА „ХАРМОНИЯ“

Програма за тези, които имат нужди от конкретни насоки, но могат да работят и самостоятелно.

 • Две срещи месечно
 • Работа върху различни проблеми: лични проблеми с близки или колеги, травматични преживявания като загуба на близък човек или тежък развод, предстоящи генерални промени в живота ви, стрес на работното място, важни бизнес срещи и събития, проблеми със съня, физическа болка, симптоми, свързани с хронични заболявания и много други
 • Възможност за контакт по имейл за допълнителни насоки

Вижте повече за програмата „Хармония“


ХОЛИСТИЧНА ПРОГРАМА „РАВНОВЕСИЕ“

Базова програма за тези, които имат нужда от общи насоки и могат да работят самостоятелно.

 • Една среща месечно
 • Работа върху различни проблеми: лични проблеми с близки или колеги, травматични преживявания като загуба на близък човек или тежък развод, предстоящи генерални промени в живота ви, стрес на работното място, важни бизнес срещи и събития, проблеми със съня, физическа болка, симптоми, свързани с хронични заболявания и много други

Вижте повече за програмата „Равновесие“


Работи ли тази холистична система? ДА!


Холистичният подход, който следвам, дава външни и вътрешни резултати (виж отзивите на някои от клиентите, с които съм работила или работя и в момента), но изисква последователност и сериозно отношение. Някои от срещите ни ще доведат до мигновени резултати, свързани с конкретни проблеми, но в други ще трябва да проявиш търпение, вяра и отдаденост на процеса на работа.

 

Независимо с какво се опитваш да се справиш в момента във физически, емоционален или психически аспект, ако следваш насоките и практиките, които предоставям, при съвместната ни работа ще постигнеш повече за по-кратко време, отколкото бихте го направиш сама или ще разрешиш проблеми, които до този момент си смятала за невъзможни за решение.

 

ОК, вече знам коя програма искам. Какво да направя?


Чудесно! Бързите решения са отличителна черта, на хората, които знаят какво искат, но понякога имат нужда от малко помощ, за да го постигнат. Така че, ако усещаш, че работата с мен ще ти помогне по-бързо да се освободиш от товара на проблемите си, действай още сега.

 

Обади се на 0888 27 68 02 или пиши на gerganaradovich@gmail.com и моят екип ще подготви всичко необходимо.

 

Ако не съм готова да започна, но бих искала да получа полза от нещата, които правиш, какво трябва да направя?


Най-лесният начин е като се абонираш да получаваш моите седмични бюлетини по имейл. С тях ще получаваш и всички покани за събития – на живо и онлайн, които организираме. Голяма част от тези събития са безплатни, както и видеата, които често споделям. Те ще ти покажат какво трябва да правиш и в същото време ще ти помогнат да постигнеш някакъв резултат. Очаквай той да е в пъти по-силен, ако се включиш заедно в някоя от платените програми. За да се абонираш, просто въведи името и имейл адреса си във формата горе в дясно на страницата или тук.  

 

Можеш да се присъединиш и към затворената Фейсбук група, в която споделям допълнителна информация и видеа. 

 

Все още имам въпроси, мога ли да ти се обадя?


Разбира се. Ако имаш въпроси, пиши на gerganaradovich@gmail.com или се обади на 0888 27 68 02, и аз или моят екип ще ти отговорим и ще те посъветваме коя програма е най-подходяща за теб.

 

Да действаме:
Създай живота си, какъвто го искаш!


Готови ли сте да пристъпите към вашето по-добро, по-щастливо и по-успешно Аз?

 

 Можете да постигнете това, ако заявите опознавателна среща с мен (безплатна за вас). На нея ще се запозная с вашата ситуация и това, което бихте искали да постигнете и ще поговорим за възможните решения.

 

Само натиснете бутона отдолу и попълнете регистрационната форма.

 

ЗАЯВЕТЕ ОПОЗНАВАТЕЛНА СРЕЩА