;
Close

Победи болката, живей пълноценно

Практически семинар, насочен към тези, които търсят допълнителна помощ за преодоляване на болката чрез хранене, движение и емоционална подкрепа


Ако сте сред хората, които страдат от хронична болка, вероятно сте опитали много неща, за да се освободите от нея. Независимо дали става дума за медикаменти, спорт, почивка или хранене, вероятно всяко от тях е имало своята полза… преди болката да се завърне отново. Това вероятно ви кара да се чувствате безпомощни, изнервени и отчаяни и може би вече сте на път да се откажете и да се примирите с болката.

 

Болката несъмнено е неизменен спътник на много състояния, но тя не е основния враг, с който да се борите. Болката е съобщението, което тялото ви изпраща, че нещо не е наред.

 

В същото време стандартният подход за преодоляване на болката включва използването на огромен спектър от медикаменти, чиято единствена цел е нейното потискане. В доста случаи това е неизбежна и подходяща терапия. Но в дългосрочен план, ако убиете вестоносеца, няма да достигнете до истинския проблем. Проблемът, който е свързан с начина на живот като хранене, почивка, емоции, стрес, нараняване. Проблемът, който остава скрит на пръв поглед и който можете да разрешите, само когато се задълбочите и му обърнете истинско внимание.

 

Точно това е целта на този семинар – да извади болката на показ. Да разкрие защо и как се появява, каква информация носи, но най-вече, да ви покаже как да се справите с нея и как да я държите под контрол – без медикаменти и сложни рецепти.

 

Ще бъде обърнато специално внимание на въпросите, свързани с подходящото хранене за хора и движение за хората с ревматични проблеми, както и на техниките за емоционална свобода (ТЕС) като бърз и ефективен метод за самопомощ, ще бъдат направени практически демонстрации и упражнения, така че да си тръгнете по-знаещи, по-можещи и уверени, че вашето собствено здраве и физическо състояние до много голяма степен зависи от самите вас.

 

Специален гост-лектор ще бъде д-р Тодорка Денчева, лекар с голям практически опит в областта на физиотерапията в центрове и болници за възстановяване – Павел баня и Поморие.

 

Лектор: Гергана Радович, холистичен терапевт

Специален гост-лектор: д-р Тодорка Денчева, специалист Вътрешни болести и Физиотерапия, лекар с богат опит в доказали се болници и центрове за възстановяване - Павел баня и Поморие  

 

Семинарът е създаден специално за Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България (ОПРЗБ) със съдействието на Боряна Ботева, председател на ОПРЗБ.


Дата: 19 май, 2018 г.

Начало: 10:00 часа

Край: Около 15:00 часа

Място: Център Качествен Живот, бул. Витоша 164, София