;
Close

Автоимунните заболявания – присъда или възможност

seminar sofia

 

Практически семинар в София

 

След две успешни издания, предстои нова дата за практическия семинар, насочен към подобряване на живота на хората с автоимунни и други хронични заболявания. 

 

Хората с автоимунни и хронични заболявания по света и в България се увеличават. От една страна медицината напредва с много бързи темпове, но от друга броят на заболелите също се увеличава. Кое води до този парадокс?

 

Според традиционната медицина причините за възникване на тези заболявания не са ясни, но последствията са за целия организъм: наличие на постоянни възпаления в тялото – тъкани, стави, кости, нарушен хормонален баланс и възникване на различни резистентности, натрупване на тегло, намалена мобилност, често придружена от физическа болка, понижаване на тонуса, обща слабост, косопад, проблеми със съня и други. Подобно заболяване води до цялостно непълноценно функциониране на тялото и намалена подвижност, а това от своя страна затруднява пълноценната и правилна грижа за себе си.

 

Често хората, страдащи от подобни състояния, разчитат само на лекаря и изобщо забравят (или не знаят), че за да се почувстват и да живеят по-добре, от тях се изисква да вземат активно участие в процеса на възстановяване. В момента науката смята, че някои от заболяванията са нелечими, но това не означава, че не съществуват начини за облекчаването на състоянието и продължаването на активния начин на живот.

 

Една сериозна причина за възникването на тези и други подобни хронични проблеми е високата киселинност на тялото, дължаща се на храната, която ежедневно се приема. Но храната не е само причина, но и лекарство. Идентифицирането на подходящите храни е от най-важните неща за овладяване и забавяне на заболяването. За хората с автоимунни проблеми и други хронични проблеми това означава начин на хранене и живот, които намаляват възпаленията в тялото.

 

Семинарът ще засегне важността не само на храненето, но и на подходящите хранителни добавки и други суплементи, които намаляват възпаленията и подпомагат възстановителния процес.

 

Подходящото движение е другият основен фактор, на който трябва да се обърне внимание. Част от семинара е отделена на демонстрирането на Ти-Тап - метод на рехабилитация, който помага за възстановяване на тялото отвътре навън и има доказани ползи за регулиране на хормоналния баланс, заздравяване на мускулите и костите, увеличаване на гъвкавостта и мобилността, намаляване на възпаленията, подобряване на съня и външния вид.

 

Техниките за емоционална свобода (ТЕС) са друг много ценен способ за облекчаване на състоянието като помагат за овладяване на страха, болката и стреса, които са неизменни спътници на хората в подобно затруднено положение, както и за техните близки.

 

Една от основните задачи на този семинар е да даде по-широка гласност на съществуващата тясна връзка между емоциите и физическото състояние на тялото. Само когато се обръща достатъчно внимание на емоционалното и психическото състояние, е възможно пълно изцеление на физическото тяло.

 

Независимо в какво състояние се намирате в момента, вие можете да го подобрите и да водите пълноценен и щастлив живот!

 

ДАТИ:

Февруари, 2018 Пловдив, хотел Реал

Април, 2018 София, Медицински Център Качествен Живот, бул. Витоша 164, София, www.qlife.bg 


Водещи:

Вили Хубенова, Директор на CaliVita България, бизнес консултант по здравословен начин на живот, сертифициран нутрициолог

 0878 610 149

www.calivita.bg

 

Гергана Радович, холистичен терапевт, сертифициран преподавател по ТЕС, мастер Ти-Тап треньор

0888 27 68 02

gerganaradovich@gmail.com

www.ShapeSweetness.com

 

 

Снимка: Freepik.com