;
Close

ТЕС - любов от пръв поглед

В началото на месец май през 2017 година Боряна Ботева от Организацията на пациентите с ревматологични заболявания ме покани да изнеса практически семинар за техните членове, насочен към водене на по-здравословен начин на живот. Семинарът беше еднодневен и се проведе в София. Той предостави практични насоки за храненето, движението и управлението на емоциите при хора, които се борят с различни ревматични предизвикателство. Повече за него може да прочетете в тази статия.

 

Девет месеца по-късно получих това писмо-благодарност от участничка в него, което се радвам да споделя с вас.

 

С Жана се запознахме първо през април, на лекция за съня, която изнасях в Пловдив, и след това тя дойде на практическия семинар в София. По-малко от година по-късно съм изклучително щастлива да чуя за ползите, които е получила от работата си с ТЕС и Ти-Тап.

 

Жана е чудесен пример за това какво може да постигне човек, когато започне да практикува редовно! Тя е чудесен пример за човек, който въпреки обстоятелствата, избира да води нормален и щастлив живот! Това може да бъде и вашата история. 

 

Вижте какво казва Жана:

 

С огромни благодарности към  Организацията на ревматологични заболявания за инициативите, организирани през „Информационната седмица за ревматични заболявания в България” през пролетта на 2017 год.

 

Едно от тях остави много положителни емоции и формира един приятен, здравословен и наложащ навик у мен – работата с Техниките за емоционална свобода /ТЕС/. Срещата с Гергана Радович, специалист по човешкия фактор, промени възгледите ми за способите, с които можем да повлияем емоционалното си и физическо състояние.

 

Техниките за емоционална свобода се оказаха любов от пръв поглед за мен - eдин прагматик, който отказва да признае света извън обозримото. Не стана нужда да ме убеждават, да сондирам мнения по въпроса, да прочета половин вагон литература потемата. Теорията беше придружена с практика – демонстрация на ТЕС, която ми повлия успокояващо, мотивиращо, ободряващо, в един момент, в който бях на поредна интравенозна инфузия и съответно паническатите атаки преливаха една в друга. Много трудно излизах сама навън. Трудно, дори невъзможно, в онзи период оставах и сама вкъщи и съответно носех всички последици, които може да доведе подобен страх.

 

Започнах да уча и практикувам ТЕС ежедневно, съветвах се с Гергана Радович.Tова правя и до ден днешен, дори в деня, в който пиша благодарствения си адрес до ОПРЗБ за идеята да осъществи срещата с нея.

 

След интензивни практики, няколко месеца след това излизам сама навън, имам нормално ежедневие, шофирам - едно от удоволствията и необходимостите, които бях изоставила за доста дълго. Прилагам ТЕС при хоспитализации.

 

След три години отсъствие от пазара на труда, на първото интервю за работа, с ТЕС практrка проведена с насоки от Гергана по телефона - вече и работя. Нещо, което много ми допадна и в момента доста усилено практикувам е способносттана ТЕС да ме освобождава от страхове, които имам за бъдещи събития.

 

След целия този дълъг период, в който страхът от излизане и движение се беше отразилна физическото ми състояние, започнах активно участие и в тренировките, които Гергана Радович провеждаше по метода на мускулна активация Ти-тап. Това бяха по-усилените ми и продължителни физически активности доста отдавна. Покрай тях успях отнова да се науча да бъда активна сутрин рано, нещо което не беше възможно заради адреналната умора. Помогнаха ми да я преодолея и да си създам режим на двигателна активност, който в продължение на две години отсъстваше!

 

Благодаря, ОПРЗБ! Благодаря, Гергана! До нови срещи и съм сигурна, че с практиката си можеш да бъдеш безкрайно полезна за всички нас. Събирай и довеждай до нас своя опит!

 

С поздрав!

Жанета Черпокова

 

Жана, поздравявам те за смелостта да опиташ, упоритостта да прилагаш практиките ежедневно и желанието да се справиш с всичко, независимо от обстоятелствата! 

 

Следващото издание на практическия семинар Автоимунните заболявания - присъда или възможност ще се състои в Пловдив на 25 февруари, 2018 г. в хотел Реал. Повече информация за събитието и за записване може да намерите тук

 

Гергана Радович