;
Close

Щастлива съм!

Наскоро получих едно писмо, от дама, с която имах удоволствивето да се запозная и работя преди време. Почти година. Тази седмица получих най-хубавото писмо на света - писмо, в което пише "Щастлива съм!". Споделям го с вас без корекции, както тя ми го е изпратила. 

 

 

Здравей Гери,

 

Дълго, много дълго отлагах това писмо. Почти година. За което те моля да ме извиниш.

Но… Най-накрая му дойде времето.

 

Първо искам да ти кажа едно голяяяяямо БЛАГОДАРЯ! Благодаря за това, че помогна когато бях тръгнала по най-стръмния наклон.

 

За тези, които не ме познават – аз съм 40 (вече) годишна, обвързана, не омъжена, без деца, с убийствена (преди година) и вълшебна (сега) работа.


Бях средно ниво мениджър на голяма търговска фирма. Работният ден беше безкраен, натоварването – до границата на възможностите, стреса (както по-късно осъзнах) – убийствен.


След дълъг и изтощителен ден, обикновено следваше дълга и безсънна нощ. Ден след ден. Нощ след нощ.


Тогава срещнах Гери.


Беше курс „Как да подобрим съня си“. Имаше и ТЕС техники.


Стриктно (относително) изпълнявах домашните. Водех дневник на съня. Правех ТЕС упражненията, но….. бях тръгнала надолу.


Това, което си „взех“ от курса е да се будя половин час по-рано от необходимото и да започвам деня с време САМО за мен, за моите малки удоволствия като чаша кафе в тишина или няколко странници от хубава книга. За съжаление, тогава това не беше достатъчно.

 

Няма да обяснявам в детайли как „беше тогава“. Просто казвам: Беше много, много лошо. Тъй като разума ми беше игнорирал проблема дълго време, тялото ми беше взело „нещата в свои ръце“ и ме наказваше жестоко.

 

Напуснах работа в отчаян опит да поправя нещата. Не помогна.

 

И……  Гери предложи да опитаме с ТЕС. Нямаше какво да губя. Уговорихме си среща и отидох.


И….. подейства.

 

Научих се да премахвам тревожността с няколко потупвания. Научих се да разбирам кое наистина ме притеснява и как да не се обвивам в паника и страх. Научих малки, простички неща, които правят живота по-хубав.

 

Дълго време не споделях с никой „тайната“. Мислех, че ще „спре да работи“. Предполагам и затова отлагах толкова това писмо. Е, не спря да работи. Даже стана по-сила. Все по-рядко ми се налага да „потупвам“. Все по-често ми е достатъчно да си кажа „не е непреодолимо“.


Оставих си навика за допълнителните 30 минути сутрин. Това е МОЕТО време и ме прави щастлива и усмихната през (почти) целият ден.

 

Все още се ядосвам понякога – човешко е. Но вече не превръщам всеки малък проблем в драма.


Все още понякога се будя нощем – нормално е. Но вече е изтръпвам от мисълта какво ли има в пощенската ми кутия. Използвам „спечеленото време“ да почета, да си намеря нов интересен „арт“ семинар в който да участвам, да се забавлявам.

 

И се чувствам добре. Много добре. Щастлива съм.

 

А… за малко да забравя най-важното. Върнах се на работа. На СЪЩАТА работа. Само че сега длъжността ми е различна. Все още понякога се налага да правя нещата, които правех и преди. Това не е проблем. Не е проблем, защото виждам хората с други очи – със спокойните очи. Чувствам ги по друг начин – по щастливият начин.

Оказа се, че имам чудесни колеги и невероятен мениджър.


За което – БЛАГОДАРЯ ТИ, ГЕРИ! Ти ми помогна да ги преоткрия.

 

С най-широка усмивка:

Веси  

 

Допълнение от Гергана

 

Като ТЕС практик съм виждала много трансформации - и по-бързи, и по-бавни, но това, което се случи пред очите ми на единствената персонална ТЕС сесия с Веси, ме изуми! Тя се върна към спомен, който пазеше дълго време, на който не обръщаше съзнателно внимание, но който я ядеше отвътре. Буквално. В рамките на по-малко от час, тя преодоля негативните емоции, свързани с него и все едно свали тежък товар от гърба си. Видяхме се 2-3 дни по-късно и аз не можех да повярвам на очите си - тъгата я нямаше, беше заменена с радост - чиста радост от това да си жив.

 

Следващата ни среща беше след година, дойде, за да ми каже "Щастлива съм и ти благодаря!"

 

Веси, аз ти благодаря, че ми се довери! 

 

Ако и вие носите на гърба си подобен емоционален товар, от който бихте искали да се освободите, обадете ми се. 

 

А ако искате да се запишете за следващия курс за подобряване на съня, той започва през февруари, 2018 г. Следете сайта и Фейсбук страницата или се свържете с мен за повече информация. 

 

Гергана Радович 

0888 27 68 02