;
Close

Само-терапия и хоби

Място за активна почивка с игла в ръка


Терапията може да бъде много повече от нескончаем анализ и самоанализ. Тя може да се прояви в различни форми, които се допълват и обогатяват взаимно. Арт-терапията набира все повече популярност и според мен тя е най-приятното лице на терапията. Тази част от уебсайта е отделена на арт-терапията с прежда и плат. Тук ще намерите лесни, забавни и практични начини да си помагате сами чрез ръкоделие. Ръкоделието е занимание, което се прави с ръце и сърце. Отнема време, но носи много радост, настроение и задоволство от добре свършената работа.  

 

Редица изследвания показват все повече, че ръкоделието подпомага за постигане на вътрешен баланс, развива въображението, успокоява, регулира сърдечната дейност, понижава високото кръвно, намалява нивата на кортизола в кръвта.

 

От векове ръкоделието във всичките си форми – в това число и плетене на една, две или повече игли, бродиране, тъкане и други, са изпитани начини не само за прекарване на времето, но и за създаване на полезни и красиви неща за семейството, дома и бита.

В съвременния бит ръкоделието по-скоро отсъства, но много млади, че и по-възрастни хора, се обръщат към позабравени занаяти и умения. Всеки, който е направил нещо с ръцете си, знае колко силна е мотивацията да видиш нещо завършено, нещо, в което си вложил много време, енергия и любов.

 

Обичам да творя и да правя неща с ръцете си. Намирам го за изключително смислено занимание, което ми носи дълбока наслада на много нива. Каня ви да се присъедините към мен, за да творим заедно. 

 

А ако искате да сте част от увеличаващото се семейство на хората, които творят за отмора, запишете се на някое от нашите групови практики, за да разплетете емоцията с ТЕС. Следете Фейсбук страницата ни за повече информация. 

 

Гергана Радович

 

 

Вижте повече за ползите от ръкоделието. 

 

Разберете повече за ползите от плетенето. 

Изплетете си лесен шал

Направете си подложка за чаша