;
Close

Годишен Ти-Тап ритрийт 2017

Сейфти Харбър

 

Август е любимият ми месец. Всяка година в началото на месеца присъствам на годишния Ти-Тап ритрийт в Сейфти Харбър, Флорида. Преди седмица се върнах оттам и нямам търпение да споделя новините с вас!

 

Събитието тази година надмина най-смелите ми очаквания. За пореден път се убедих, че познанието, вплетено във всяко Ти-Тап движение, далеч надхвърля всичко, което традиционните спортове представляват до момента. Новите упражнения все повече залагат да разтягане на фасцията и така водят до още по-бързи резултати. Новите изследвания подкрепят факта, че добре хидратираната фасция е в основата на здравото и балансирано тяло. Работата в тази насока тепърва предстои.

 

Сейфти Харбър ризорт и спа хотел

 

Ритрийтът започва в четвъртък на обяд и завършва в неделя на обяд. В него се включват 5 отделни сесии упражнения – сутрин и следобед в петък и събота и само сутрин в неделя. 

 

Обикновено в четвъртък участниците се регистрират и треньорите им помагат да премерят обиколките си. 

 

Тази година петте 5 сесии упражнения доведоха до средна намаляване на обиколката на талията на участниците с около 4 см. Една от дамите намали обиколките на ръката си (под мишницата) с 5 см на едната и с 4 см на другата. Като всичко това беше придружено от добра храна и забавления.

 

Фокусът на събитието обаче далеч не е в това колко сантиметра могат да се свалят за най-кратко време, а по-скоро в това да покаже новите тенденции в Ти-Тап, както и да помогне за създаването на общност, в която цари дух на подпомагане и взаимна мотивация за постигане на по-качествен и добър живот.

 

Забавленията са част от преживяването. Акцентът в съботната вечер беше връщане към миналото. Всяка от жените носеше дреха от миналото си. Тереза Тап (най-вдясно) беше с униформата си на мажоретка от гимназията. 

 

Ти-Тап ритрийт 2017

 

Тереза Тап – създателят на метода Ти-Тап, е живият пример за ефективността му. С всяка изминала година тя изглежда все по-добре и никой не би й дал 60-те години, които ще отпразнува в края на август. Нещо, върху което си струва да се помисли;)

По време на ритрийта с Тереза Тап записахме няколко видеа на български, които да помогнат на хората с автоимунни и ревматични заболявания да се движат повече. Нямам търпение да споделя повече информация за тях, когато настъпи подходящият момент.

 

Ти-Тап ритрийт 2017

И за финал - най-хубавото е, че не е нужно човек да избира между Ти-Тап и другите спортове, които обича. Ти-Тап помага на тялото да се възстанови пълноценно и така да практикува с удоволствие нещата, които му носят радост. 

 

Гергана Радович