Close

Хомео Арт - интегративна хомеопатия

homeo art

 

За пръв път срещнах д-р Весела Попова мината година, когато чух нейна лекция за изследването на жива капка кръв. Това изследване само по себе си е много специално, но с времето разбрах, че самата д-р Попова е изключително интересен и симпатичен човек, както и много добър професионалист.

 

Тя е от хората, които завладяват със своето присъствие без да го натрапват силово. Нейната позитивна и спокойна енергия не може да бъде пренебрегната лесно, защото тя покорява на много дълбоко ниво. Човек се чувства добре дори просто да стои около нея.

 

Няколко месеца по-късно се оказа, че с д-р Попова имаме много близки интереси. Бях на една друга нейна лекция, на която тя говореше за токсините в храната и спомена и енергийните токсини. Почти подскочих на стола си – намерих човек, с който говорим на един език! И не само това, но по-важното е, че тя е човек, който има много какво да каже.

 

Затова за мен е радост и удоволствие, че д-р Веси, както я наричат приятелите й, се съгласи да сподели своята философия и своя подход към здравето с нас.  

Можете да я откриете в холистичен център „Хомео Арт“.

 

А ето какво споделя самата д-р Попова за своя подход.

 

„Винаги съм се придържала към разбирането, че за лечението на всяка болест трябва да се работи заедно с природата, не срещу нея. Често съм се питала – защо едно лекарство, което е измислено за да помага, може да има толкова странични и вредни ефекти, така, че понякога да се налага да избираме между двете. Това ме е карало да търся алтернативни начини, да помагам възможно най-меко и без странични ефекти на пациентите си.

 

Това ме доведе и до хомеопатията с която се запознах като студентка в Москва, където тя още тогава беше популярна. Много често поставянето на диагноза става, когато заболяването вече е на лице. Много преди това тялото ни дава сигнали, симптоми, че нещо не е наред. На всеки се е случвало - нещо ми е криво, усещам дискомфорт, понякога ми става нещо и т.н. Правят се прегледи, изследвания, но нищо обективно не се открива.

 

Проблемът е още на енергийно ниво – умствено-емоционално и най-често не могат да се открият изменения във физическото тяло. Само когато жизнената сила и имунитетът намалеят по някаква причина, тялото става податливо на различни болести и инфекции (бактерии, вируси и др.).

 

В съвременната медицина изобщо или много малко се споменава за енергетиката на човека, а тя е различна при всеки, за това едни хора се справят сами и бързо с болестите, а други се нуждаят от помощ и лечение. Именно на тази част обръща внимание холистичният подход за лечение и възстановяване на здравето, който включва хомеопатия, рефлексотерапия, лечение с цветята на д-р Бах, нутритерапия, диета, ароматерапия, физикални процедури и др.

 

За здравето на човек имат значение прекалено много фактори, зависещи от самия него, както и от окръжаващата го среда /начин на живот, хранене, навици, семейна среда, работа и т.н./, за да сведем проблема му просто до диагноза, т.е. „да се опитаме да запушим дупката появила се някъде в периферията”. Тялото ще намери друг начин да изрази страданието и това е зов за помощ, който ако не бъде чут проблемите ще преминат на по-дълбоки нива.

 

Имайки предвид емоционалното, умственото и физическото състояние хомеопатията и холестичният подход в медицината, като цяло много по-рано могат да открият настъпилия дисбаланс в енергийната система на човек и да предложат начини за възстановяване на хармонията в тялото.

 

Не напразно от десетина и повече години по целия свят все повече хора се обръщат към т.нар. алтернативни, нетрадиционни методи за лечение, които в голяма степен са всъщност позабравени традиционни методи за възстановяване на здравето.

 

Много се говори за природосъобразен начин на живот. Ако се замислим от 10-20 и повече години как бързо се променя средата, в която живеем, храната, която консумираме, въздуха, който дишаме, начина ни на живот, техниката, която използваме и т.н. , ще видим, че тялото ни все по-трудно се приспособява към многото новости, то страда, появяват се нови болести, свързани с начина ни на живот. Необходимо е правилно да се разбират неговите сигнали, за да му се помага и то да ни служи добре.“

 

Д-р Весела Попова

 

 

Ако смятате тази статия за полезна, моля помогнете й да стигне до повече хора!